Ervaringen van cliënten

Regelmatig vraag ik cliënten of zij hun ervaringen willen opschrijven zodat mensen die hulp zoeken en nog niet bekend zijn met de behandelwijze een indruk kunnen krijgen. Hieronder staan hun verhalen. Met grote dank!

N.E., vrouw 47 jaar, Hulpverlener
Wilmar is een goede therapeut die met zijn energie en humor gerust weet te stellen. Je voelt je veilig bij hem. Hij weet goed in te gaan en aan te sluiten bij wat er momenteel speelt en waar het vandaan komt. Hij heeft een unieke werkwijze die diep doordringt. De sessies hebben me erg en vrij snel door diepe stukken heen geholpen. Ik voel me veel lichter en vrolijker. Mijn negatieve kijk op het leven (glas is halfleeg) is lichter en positiever. Ik raad Wilmar van harte aan.

Carla, 68 jaar
Als je voelt dat er iets aan de hand is, maar je weet niet wat, kan je je hulpvraag niet formuleren en dus in dit land niet via reguliere hulpverlening geholpen worden. Dus ik was aangewezen op een andere vorm van hulp.
Na een enorme lange zoektocht was ik er van overtuigt dat ik mijzelf moest gaan helpen, dat ging tot op zekere hoogte goed, tot het moment dat je je realiseert dat je dit niet alleen aan kunt en er dus van buitenaf hulp moet komen. Maar waar vind je dat?Wederom een zoektocht en via een kennis kwam ik bij Wilmar Vaartjes terecht, waar ik heel blij van geworden ben.Ik kwam er super angstig, gespannen en onzeker de praktijk binnen, vastbesloten de onderste steen boven te krijgen van wat er aan de hand is met mij en dat te healen.
De behandelingen tot nu toe hebben veel oude weggestopte emoties naar de oppervlakte gebracht en getransformeerd waardoor er minder angst en spanningen is. Gewoontepatronen veranderen langzaam, er is meer vreugde zonder dat het ergens aan gehecht is.
Er is minder verzet tegen het leven en er is meer zelfvertrouwen en kijk anders tegen situaties aan.
De behandelwijze vind ik heel prettig, zorgvuldig, aandachtig en respectvol. Gelukkig is ook humor.
Wilmar heeft geen oordeel over de situatie waarin ik terecht gekomen ben, maar we gaan er mee aan de slag. Ik heb het gevoel dat de behandelingen het zelfgenezend vermogen van mijn lichamen wakker maakt, waardoor er minder paniek uitbreekt minder spanning en onzekerheid is en meer zelfvertrouwen.
Er is een stuk minder verkramping en daar ben ik mijzelf en Wilmar heel dankbaar voor.

Man, 56 jaar, Zelfstandig ondernemer
De aanleiding om Wilmar te bezoeken was een burn-out waarin ik werkelijk rock-bottom zat, met oa angst- en paniekaanvallen. Al bij de eerste behandeling kon ik de heilzame werking van de behandeling ervaren. In het begin was 1 behandeling per week niet genoeg, maar gelukkig kon ik -als ik het echt niet meer hield- op Wilmar terugvallen, die de eerste weken mij soms ook op afstand kon behandelen. Vooral ook door de behandeling van Wilmar, heb ik mijn burn-out snel weten te ’verwerken’ en heeft hij mij ook helpen inzien hoe ik een herhaling kan voorkomen.

Praktijkvoorbeeld

Vrouw, 34 jaar, ervaart veel spanning zowel prive als op het werk. Heeft het gevoel dat het haar teveel wordt. Na 1 sessie: ervaart meer ontspanning,kan dingen makkelijker van haar af zetten.

K Scheffers, Vrouw, 28 jaar, Trainer
Hoe ging het met me net voordat ik startte bij Wilmar?
Ik liep al ongeveer twee jaar met een gevoel van druk op mijn hart. Ik ben hiervoor bij de dokter geweest en zij kon er niets mee. Ik merkte dat deze druk op bepaalde momenten heftig werd. Als ik meer open stond en verbinding ervaarde met mensen of de natuur werd de druk heftiger. De laatste maanden voor mijn eerste bezoek aan Wilmar had ik bijna iedere dag een heftige druk dat het bijna ondraaglijk werd. Toen heb ik besloten om een andere, alternatieve route te proberen.Wat hebben de behandelingen mij opgeleverd?
Ik ga ongeveer 1 keer per maand naar Wilmar, vanaf mei 2014. Deze behandelingen zijn voor mij een transformationele reis geweest op een heel diep niveau die moeilijk in woorden uit te drukken is. Tijdens de eerste sessie wist Wilmar precies zijn vinger op de juiste plekken te leggen. Het bleek dat mijn hartpijn het gevolg was van heel veel diepgaande processen. Het verbaasde me dat hij veel processen aan kon geven waar ik op dat moment zelf niet bewust van was. Het bleek dat mijn hele lichaam onder spanning stond. De eerste paar behandelingen zijn we bezig geweest deze spanning weg te halen. Als gevolg daarvan kwam heel veel emotie op. Ik heb het gevoel dat ik een paar maanden in een emotionele piton heb geleefd. Heel heftig en erg nodig. Het voelde tegelijkertijd als een bevrijding, opschoning van mijn lichaam, ziel en geest op een heel diepgaand niveau. De eerste paar maanden voelde ik geen direct resultaat maar intuïtief wist ik dat dit precies was wat ik nodig had. De behandelingen van Wilmar voelen als een ui, waarbij we steeds een laag dieper gaan en uiteindelijk uit zijn gekomen bij diepliggend verdriet en pijn die mij tegenhouden mijn grootste zelf te zijn. Nu, daar aangekomen voel zoveel meer ruimte in mijzelf. Ik voel me geaard, meer geworteld. Ik voel me krachtiger, dichter bij mezelf. Het voelt alsof ik veel dichter sta bij de persoon wie ik werkelijk ben en wil zijn. Ik heb het gevoel dat er energetische knopen zijn weggehaald waardoor de levensenergie weer meer kan stromen. En dat is heerlijk. Ik weet dat ik er nog niet helemaal ben en dat is ok. Ik weet dat ik goed op weg ben en daar ben ik super dankbaar voor.Wat is mijn mening over de behandelwijze?
Ik vind het heel erg fijn dat Wilmar echt de tijd voor mij neemt. Ik heb absoluut geen gevoel van haast en voel me echt door hem gezien. Wilmar is een van de weinige mensen die ik ken die me echt ziet en diepliggende processen kan zien. Ik vind het prettig dat we starten met een gesprek waarbij hij aangeeft wat hij ziet en er ruimte is voor vragen van mijn kant.  Naarmate de behandelingen vorderen begrijp ik ook steeds beter waar ik sta en de verbanden die hij ziet. En het mooie is dat het niet alleen bij praten blijft. Als Wilmar mij behandelt voel ik fysiek heel erg veel gebeuren in mijn lichaam.  Meestal ben ik daarna zo dol als wat, maar dat gaat snel weer over. Ik vind het ook prettig dat we daarna even na kunnen praten zodat alles nog wat duidelijker wordt. Meestal voel ik me de dagen erna niet zo goed omdat er heel veel emotie boven komt. Ik heb inmiddels geleerd hier mee om te gaan.
Kortom: ik ben zeer tevreden over de behandelwijze. Wilmar ziet niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant op een heel diep niveau. Ik heb geen idee hoe hij het doet maar ik weet dat hij kan healen op een heel diep niveau en dat vind ik super bijzonder. Het is een heel bijzonder talent en gave en ik ben blij dat Wilmar deze inzet op een hele liefdevolle manier.Ik vind het bijzonder dat Wilmar zijn behandelingen vanuit een intentie van liefde en volledige overgave verricht. Ik voel me 100% op mijn gemak bij Wilmar en durf me helemaal aan hem over te geven. Wilmar is een hele bijzondere man met bijzondere gave die hij inzet op een juiste manier. Wilmar heeft mijn leven met zijn behandelingen echt verandert en ik ben super blij en dankbaar dat ik hem heb leren kennen.

Cyan, Vrouw, 35 jaar.
Ik ben al 5 jaar onder behandeling van verschillende methodes van healing en heb o.a reguliere therapie voor angst en traumas doorlopen. Sinds 5 jr voel ik, terwijl ik mijn angstklachten erken en deze minder worden, “zonder aanwijsbare reden” ’n mysterieuze diepe vermoeidheid/uitputting/zwaarte in mijn lijf en heb ik plotselinge huilbuien, terwijl mijn lichaam volledig gezond werd verklaard! Ik kwam via goddlijk genade bij Wilmar en ik zei in tranen hoe wanhopig ik ben, nu ik me niet meer uit angst en schaamte hoef te verstoppen, mijn hart steeds opener is, maar dat ik ruim 12 uur slaap nodig heb en ook tussendoor nog rust moet nemen.

Dagelijks huilt mijn lichaam, lijdt onder spanning, is er pijn rond mijn hart en solar plexus waardoor ik nauwelijks ’n “normaal” leven kan lijden, gelukkig kan ik goed mediteren heb ik ook ’n goed gevoel voor humor, leefde toch al als ’n soort moderne bedelmonnik wat mijn spiritueel ego geruststelt en ben niet langzaam gek aan ’t worden, hoewel ik ’n paar weken voordat ik bij Wilmar kwam, merkte dat ik echt graag aan de dood begon te denken. Nu, 5 maanden later, gaat het al ’n stuk beter en ook: Wilmar ziet heel veel interessants over mijn proces. We werken ook aan wat op de voorgrond treedt in mijn leven/energieveld en welke (andere) emoties, waar de druk eerst af moet etc, bijvoorbeeld dat ik enorme boosheid en razernij heb onderdrukt. Dit alles brengt nodige verklaring voor wat ik met mijn lijf ervaar, wat mij helpt steeds dieper te accepteren en dat alles ’n goddelijke reden, sterker nog significante betekenis heeft. Dit beschrijft ook wat ik voel tijdens zo’n channeling van Licht/Eenheid, wanneer ik in ’n diepe vette Stilte/Liefde terechtkom, zelfs terwijl ’t lichaam huilt en schokt aan alle kanten.

Ik voel me bij hem op mijn gemak en hij is echt met hart en ziel bij wat hij doet en heel zuiver en echt en dat voel je. Ik ben heel sensitief dus dat is voor mij best belangrijk, en hij is wakker haha. Dat ik mezelf durf en mag zijn, voel ik ook niet zo makkelijk met mensen noch healers die niet wakker zijn, maar doen alsof. ik ben diep dankbaar dat dit bestaat, dit en ook Craniosacraaltherapie!

Vrouw 64 jaar
Voelde veel spanning in haar lichaam. Ondanks ziekte van haar man en onlangs van haarzelf voelt ze zich mede door de behandelingen van Wilmar evenwichtiger en meer ontspannen. Ze geeft aan, dat ze zeker weer een afspraak met Wilmar zal maken wanneer ze zich minder in balans voelt.

Praktijkvoorbeeld

Vrouw 65 jaar,  al vele jaren constant gevoel van spanning in lijf, veel onrustige gedachten, kan moeilijk rust vinden. Na 3 sessies: voelt dat er een rust in haar is gekomen, kan veel makkelijker loslaten.

Natanja, 60 jr.
Ik kwam bij Wilmar terecht na advies van een vriendin die voelde dat het iets voor mij zou zijn. En ze had helemaal gelijk!
Na een zeer pijnlijke scheiding die tevens lang verborgen jeugdtrauma’s naar boven haalde verzoop ik bijna ik mijn verdriet en wist geen uitweg meer. Ik was totaal in paniek.
Het eerste wat Wilmar deed was mij een "reddingsboei" toewerpen waardoor ik weer wat vaste grond onder mijn voeten voelde. Toen de ergste paniek voorbij was begon hij met het afpellen van alle bewuste en onbewuste lagen die mij zolang verhinderd hadden voluit en in vreugde te leven.
We zijn nu een aantal behandelingen verder en ik voel mij een ander mens! Er is weer bodem, ik voel steeds beter wie ik ben in essentie, ben werkelijk bij mijn Zelf aan het komen.
Er worden steeds diepere lagen aangeraakt en afgepeld en ook al kan dat soms bijzonder confronterend zijn omdat ook de dingen die liever niet aan het licht willen komen zichtbaar worden, Wilmars humor en liefdevolle behandeling maken het mogelijk om ook dit aan te gaan!
Hij ziet altijd precies hoe het gaat en wat nodig is op dat moment. Heel wat keren kwam ik huilend binnen en ging lachend weer weg.
Ondanks dat je heerlijk op een tafel ligt, liefdevol toegestopt  onder een deken door Wilmar en niets hoeft te "doen" voel ik dat er heel veel gebeurt tijdens de behandelingen.
Voor mij is er dankzij Wilmars behandelingen een diepgaande transformatie op gang gebracht die op alle fronten positief uitwerkt in mijn leven!
Ik beveel Wilmar dan ook van harte aan en hoop dat velen de weg naar hem zullen vinden.

K.W. , Vrouw
Wat begon als een hulpvraag voor mijn kinderen, werd al snel  een behandeling voor mijzelf. Wilmar merkte op dat  boosheid en de ruzies thuis de onderliggende oorzaak waren van de klachten van de kinderen. Al na de eerste behandeling merkte ik dat ik niet meer overvallen werd door boosheid. Het was net alsof ik nu een bewust keuzemoment heb gekregen, waarop ik kan stoppen. Er is minder ruzie en ook de klachten bij de kinderen zijn verminderd. En passant ben ik ook van mijn hooikoorts af.

Praktijkvoorbeeld

Man 67 jaar, last van angstdromen en onwillekeurige spierspanning, vooral rond de kaken. Na 5 sessies zijn de spierspanning en angstdromen verdwenen en sindsdien weggebleven.

Praktijkvoorbeeld

Vrouw 59 jaar, ervaart veel emotionele spanning, last van asthma-achtige klachten. Voelt zich emotioneel vastzitten. Na 4 sessies: haar vrolijke speelsheid is weer terug. Ze voelt zich weer als haar ’oude zelf’. Asthma-achtige klachten zijn verdwenen.

TvdW, vrouw 47 jaar, Voetreflextherapeut
In februari 2014 ben ik voor het eerst bij Wilmar gekomen. Al jaren had ik last van pijn aan mijn hart. In het reguliere circuit had ik alle onderzoeken gedaan die ik kon doen om een medische oorzaak uit te sluiten. Ook meditatie en andere vormen van therapie verhielpen niet de enorme blokkade die ik in mijn lijf voelde achter de pijn. Zeer regelmatig ben ik naar Wilmar gegaan voor behandeling. Vrij snel merkte ik veranderingen. Niet dat de pijn onmiddellijk weg was, maar er veranderde wel iets. Alsof er een verschuiving in mijn lichaam en geest plaats vond. In de loop van het jaar werd het steeds beter en ontstond er in mij steeds meer ruimte. Mijn oorspronkelijk klacht is nagenoeg over en in mij heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een vlucht genomen. Er is veel veranderd in de manier waarop ik in het leven sta en het leven beleef. Ik voel me meer ontdaan van ballast en het gevoel een enorme blokkade te hebben is verdwenen. De afspraken met Wilmar ervaar ik als bijzonder prettig. Er is rust en vertrouwen. Waar nodig licht hij dingen toe zonder te vervallen in teveel praten. De healingen die Wilmar geeft zijn meer dan een klacht wegnemen, de healingen maken dat ikzelf naar voren kan komen.

Robert de Lange, Ondernemer
Dit is het verhaal wat ik eigenlijk altijd over jou vertel en welk ertoe heeft geleid dat meer dan tien vrienden van mij nu bij jou sessie hebben gevolgd. :)Ik heb Wilmar ontmoet op een gezondheidsbeurs in Amsterdam. Daar gaf hij gratis sessies van 5 minuten. Toen ik voor hem zat en aangaf dat ik al jaren last had van mijn buik keek hij mij met de doorgrondende blik aan die later zo typerend bleek te zijn voor Wilmar als hij aan het werk is. In de paar minuten daarna gaf hij mij een uitleg van zowel mijn lichamelijke klachten als de onderliggende psychologische lagen. Hierbij bleef het niet enkel bij de last van mijn buik, maar noemde hij ook alle andere kleine en grote lichamelijke klachten op die ik de laatste jaren voorbij had zien komen. En hij koppelde dit haarfijn aan mijn emotionele en psychologische staat van zijn. In die paar minuten gaf hij een samenvatting van waar ikzelf vele jaren over had gedaan om achter te komen - door onder andere het volgen van trainingen en het lezen van boeken over psychologie, emotionele invloeden van bijvoorbeeld mijn ouders en spiritualiteit.

Toen zei Wilmar: ʻGa maar rustig ontspannen zitten met je ogen dicht.ʼ In de vijf minuten - want langer kon het echt niet geweest zijn dat Wilmar met zijn healing bezig was - heb ik alleen op de stoel gezeten met mijn ogen dicht. Wilmar heeft al die tijd op een halve meter voor me gezeten, enkel soms wat zwaar ademend.
Het resultaat was echter verbluffend. Die paar minuten hadden meer effect dan alle energetische behandelingen samen die ik daarvoor had gehad. En het mooie daarbij was ook dat het resultaat blijvend is, hetgeen vaak niet bij andere healings het geval is geweest.Ik dacht ʻals Wilmar dit kan bereiken in 5 minuten, wat kan hij dan wel niet in één uur!ʼ Dus sindsdien ben ik regelmatig bij Wilmar langs gegaan in Houten voor verdere behandelingen. Deze hebben mijn leven echt enorm veranderd. Juist door de combinatie van inzicht te krijgen in wat er in mijn emotionele en energetische lichaam allemaal speelt en hierbij direct geholpen te worden. Ik sta nu echt vele malen krachtiger in het leven en heb zowel op relatie, vriendschappelijk als zakelijk gebied zaken voor elkaar gekregen die me anders nooit waren gelukt. Met mijn vriendinnetje (die momenteel ook sessies bij WIlmar afneemt) heb ik afgesproken dat als we gaan trouwen we Wilmar ook uitnodigen, aangezien hij zo veel voor onze relatie heeft betekend. Dat zegt genoeg, toch? 🙂

Man, 50 jaar, Project Manager.
Sinds mijn puberteit heb ik last van depressieve periodes, eerst zonder dit zelf te beseffen. Rond mijn 35e heb ik dit met hulp van een therapeut "benoemd". Vanwege de bijwerkingen heb ik nooit serieus medicatie overwogen, ik kwam er zelf wel weer uit. Toch kreeg ik een steeds grotere angst voor de volgende sombere periode.
Ik ben nogal exact en technisch ingesteld en heb weinig kennis van de behandelings-methode van Wilmar, dus ik ben begonnen met de instelling van "baat het niet dan schaadt het niet". Na 2 à 3 behandelingen was de somberte verdwenen!
Ik ben verder gegaan met sessies omdat mij dit meer brengt dan welke therapie/coaching dan ook: ik ben beter in staat om met werkstress om te gaan, heb meer energie en meer rust in mijn hoofd. Ook thuis wordt het verschil duidelijk opgemerkt, mijn leven is een stuk "lichter" geworden.

Praktijkvoorbeeld

Man 46 jaar, gediagnosticeerd met ADD (moeite met concentratie), worstelt met faalangst. Na 5 sessies: kan zich weer goed concentreren, ervaart hernieuwde kracht om dingen neer te zetten. Loopbaan zit sterk in de lift.

I. , Vrouw
Voordat ik Wilmar leerde kennen liep ik met ernstige emotionele en fysieke klachten rond waarbij angst, depressie en trauma op de voorgrond stonden die zorgden voor slapeloosheid, uitputting en algehele malaise en me deden voelen als een dood vogeltje. Toen kwam ik Wilmar via Google tegen en zijn therapeutische benadering sprak me enorm aan. Ik voelde me aangetrokken tot de informatie op zijn website alsmede het interview wat ook te bekijken was. Vrij snel kon ik terecht. Ik moest opschrijven waar ik mee worstelde (voor zover ik dat zelf wist) en hij wist op integere wijze te duiden waar klachten aan ten grondslag lagen en waar aan gewerkt moet worden. Dat was verhelderend. Ook wisten zowel hij als ik dat dit voor mij een langdurig proces zou worden aangezien het ook een langdurig proces was waardoor ik in deze puinzooi terecht was gekomen. Zijn inzichten over mij stelden me gerust omdat ik daardoor meer inzicht in mezelf kreeg alsmede mijn klachten.

In eerste instantie kwam ik wekelijks langs, daarna twee wekelijk en nu vier wekelijks. Om te vertellen wat de therapie precies inhoudt heb ik even moeten nadenken omdat het nogal lastig is om uit te leggen. Uiteindelijk kom ik met de volgende omschrijving: Het eerste deel wanneer je langskomt bespreek je met Wilmar hoe het met je gaat en terwijl je vertelt "kijkt" Wilmar mee en legt samen met mij bewustzijn op de plekken en delen in mijn lijf die aandacht behoeven in genezing. Vaak zijn dit onverwerkte emoties die zich lichamelijk manifesteren en waar je letterlijk ziek van wordt. Verschillende lagen waar trauma is opgeslagen worden aangesproken en het is nooit op voorhand te zeggen wat het eerst opgelost mag worden. Therapie van Wilmar is niet zoals bij reguliere therapeuten waar het gaat om "omgaan met" maar bij hem is het gewoon oplossen. Daarna ga ik op een fijne ligbank/massagebank liggen en wordt als ik dat wil een kalmerend muziekje opgezet in de achtergrond. Wilmar gaat achter me zitten. Volledig vertrouwen hebbend in het proces laat ik los en laat ik naar boven komen wat nodig is. Mijn bewustzijn laat zich makkelijk voeren naar de plekken in mijn lijf waar bij stil gestaan moet worden. Wilmar helpt mij die stukken op te lossen die nodig zijn zonder dat daar enige vorm van cognitie bij komt kijken. Eigenlijk is het het lichaam die zaken op te ruimen die nodig zijn gezonder te zijn of worden. Wilmar faciliteert en ondersteunt dat proces door o.a. Eenheidsbewustzijn en Vortexhealingstechnieken. Daarnaast adviseert hij altijd wat nog meer kan helpen als ondersteuning bij zijn therapie. Mij adviseerde hij toch ook gesprekstherapie om het eens te hebben over wat ik heb meegemaakt en lichaamsgerichte therapie vanwege mijn angst voor aanraking door wat in mijn leven gebeurd is. Kortom, een holistisch plaatje.

Ik leer veel van Wilmar en zijn therapie helpt mij gezonder te worden door als een ui alle traumalobben los te laten en dat alles op zijn tijd om het lichaam niet nog meer te belasten. Maandelijks helpt hij mij weer een stapje verder te gaan in mijn proces naar heling. Ik heb er veel aan en mijn klachten worden stukje bij beetje minder. Vertrouwen in de wereld groeit en klachten worden milder en minder. Ik ga voor volledige heling en dat duurt even maar ik ervaar Wilmar’s warmte, compassie, inzichten en helingsmethoden als zeer waardevol in het weer één worden wat ik ooit was. Dank je wel Wilmar. We gaan gewoon door!

Zakelijk ondernemer, vrouw van 53 jaar
Een vriend (ik noem hem Kees) maakte mij attent op de praktijk van Wilmar Vaartjes. Kees was altijd een heel erg rationele man, die altijd moeilijk bij zijn gevoel kon komen. Over het effect van zijn sessies met Wilmar was ik erg onder de indruk. Ik had opeens een veel intenser en persoonlijker contact met hem, omdat hij zich na 25 jaar eindelijk voor mij persoonlijk opende.Ik dacht: “Als het hem zo goed helpt, dan moet het voor mij ook werken.” Voor mij slaat Wilmar een brug tussen gevoelens die leven in mijzelf en het universum. Hij is een rustmoment voor mij waardoor ik steeds dichter bij mijn eigen ‘innerlijk weten’ kom. Zonder te oordelen, of je zelfs maar aan te raken, brengt Wilmar licht en ruimte waar eerst knopen en spanning lagen. Wat hij doet, weet ik nog steeds niet. Dat doet er voor mij ook niet toe. Wat telt: het helpt mij beter te landen in mijn lijf en mijzelf.

Vrouw, 56 jaar, huisvrouw.
De behandelingen brengen altijd wat op dat moment nodig is en leiden tot een transformatie waardoor je totaal anders in het leven staat. Er is bodem onder je voeten, er is balans, je gaat niet meer gebukt onder al het verdriet, angsten verdwijnen en je wezenlijke zelf krijgt eindelijk de ruimte en mag er zijn.

Dit alles op een liefdevolle manier met aandacht, humor en rake metaforen.
Het is erg fijn om zo te worden begeleid en blijvend rust, ruimte en lichtheid te ervaren.

Praktijkvoorbeeld

Man 44 jaar, last van hardnekkig dwangmatig gedrag, ontstaan aan het eind van zijn tienerjaren. Na 6 sessies dwangmatig gedrag vrijwel verdwenen, is ontspannener en zit meer in zijn lichaam.

Adriana, Kunstenaar & ontwerper, 30 jaar
Ik heb contact met Wilmar opgenomen omdat ik me onrustig voelde en lichamelijk en emotioneel niet in balans voelde. Ik wilde hier aan werken om privé en in mijn werk meer rust en levensplezier te kunnen ervaren.

De behandelingen van Wilmar hebben mij ondersteund in het maken van een verbinding met het aardse, met mijn eigen lichaam en mijzelf als geheel. Ik voel me meer aanwezig en opener naar mijn omgeving toe geworden in het afgelopen jaar dat ik in behandeling ben bij Wilmar.  De behandelingen hebben ondersteund in het (h)erkennen van o.a gedragspatronen, familieverbanden en blokkades.

Wilmar kan door middel van goede voorbeelden of simpele tekeningen aan mij uitleggen wat hij ziet en wat hij bedoelt. Wilmar’s directe en heldere manier van communiceren maakt dat ik de informatie uit de gesprekken die we hebben goed kan toepassen in mijn dagelijkse bezigheden. Naar mijn idee begrijpt Wilmar de creatieve processen van een cultureel ondernemer goed waardoor mijn studio zich in het laatste jaar ook mee heeft ontwikkeld omdat we hier ook over praten.

Ik vind het prettig dat een behandeling uit 2 delen bestaat, waarin we het eerste gedeelte praten en tweede gedeelte de behandeling in stilte op de behandelbank plaatsvind. Wilmar geeft van tevoren aan welke delen hij gaat werken waardoor het concreet wordt. Van de behandelingen is de ene soms intensiever dan de andere, maar dat ligt mede aan de punten die besproken worden of waaraan energetisch gewerkt wordt. Het werken via Skype gaat ook prima, maar mijn voorkeur is om naar Houten te komen.

Christa, voetreflextherapeut, 61 jaar.
Juli 2013, het ging niet goed met mij. Na een lange tijd van ‘presteren’ voelde ik me vermoeid. Op emotioneel gebied was er onrust en nu was het moment daar om er mee aan de slag te gaan, ik zocht contact.
Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder in de tijd en wat heeft het me gebracht? De geformuleerde hulpvraag is allang niet meer actueel en nu lijkt het meer op een ontdekkingsreis naar wie ik ben, met twee benen op de grond. Door de behandeling ontstaat er innerlijke beweging en het lijkt er op dat wat vast zit zo tot leven komt dat je er naar kunt kijken. Het is prettig om terugkerend contact met Wilmar te hebben.
Zijn woorden zijn zuiver en helder en de boodschappen die me gegeven worden zijn waardevol. De intentie van de woorden en adviezen blijven doorklinken en het draagt bij aan reflectie en inzicht en dan komt er ruimte. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat het niet altijd even eenvoudig is om er naar te kijken en om het te doorvoelen maar met de wetenschap dat dit bij het proces van bewustwording hoort geeft het me moed om door te gaan. Steeds een stapje dieper naar een volgende laag.
Na het praten is er ruimte voor de voortzetting van de healing op de behandeltafel. Het geeft me doorgaans een gevoel van vrede, diepte en vertrouwen. Er wordt gewerkt en het is prettig om te mogen ontvangen. Voor mij is het goed zoals het is en na dit uur nemen we afscheid en de reis gaat door.

Vrouw, M.W.
Ik had er moeite moeite mee om meer naar buiten te treden en mij te profilieren. Wilmar heeft mij gestimuleerd en geinspireerd. Hij was bewust van mijn kwaliteiten, die ik zelf mij niet realiseerde en heeft mij geholpen dieper in mijzelf en mijn zijn te vertrouwen. Nu geef ik met plezier workshops en groepshealing en word er zelfs voor gevraagd. Dank je wel Wilmar voor jouw inzichten en energetisch werk.
Wat ik zelf merk, maar ook mensen om mij heen, is de nog grotere rust in mij.
Ik blijf zo makkelijk bij mezelf, ‘t is heerlijk. Ik voel me ook blijer, terwijl ik al met vreugde in het leven stond.
De behandelingen zelf zijn wonderlijk, ik lig stil naar muziek te luisteren, terwijl ik toch ook het gevoel heb dat ik bv in de tafel gedrukt wordt,
of alle hoeken van de kamer zie, of tintel.
Als Wilmar de behandeling stopt, is het alsof ik van ver weg weer terug mag komen, terwijl ik zelf ‘t gevoel heb gewoon helder erbij te zijn.
Apart maar ook heel mooi dus.
Ik vind Wilmar een heel prettig persoon, heel integer; dus ‘n feest om er te zijn.

Praktijkvoorbeeld

Vrouw 50 jaar, al lange tijd last van de gevolgen van een burn-out, last van de gevolgen van aangezichtspijn ten gevolge van een emotioneel trauma. Na 3 sessies diepe lichamelijke ontspanning. Restanten aangezichtspijn verdwenen.

Praktijkvoorbeeld

Jongen 8 jaar. Zeer angstig en last van driftbuien. Na 1 sessie: angst en driftbuien zeer sterk verminderd. Jongen is evenwichtiger, rustiger en makkelijker in de omgang.

Maurits, 31 jaar, Programmamaker, facilitator
Sinds november 2013 ben ik in behandeling bij Lavahealing. Aanleiding was dat ik last had van rugklachten die niet weggingen en algehele vermoeidheid. Ik vermoedde dat mijn fysieke klachten dieper liggende oorzaken kende en ik stond open voor een andere benadering. Deze vond ik bij Lava Healing. Vanaf het begin voelde ik me helemaal op mijn gemak en volledig gezien en gehoord. Wilmar Vaartjes was voor mijn gevoel volledig aanwezig en leek als het ware door me heen te kijken, waarbij hij enkel vertelde wat hij zag. Dat wat hij vertelde resoneerde bij mij, alhoewel ik niet alles kon plaatsen of bevatten. Tot op heden begrijp ik niet helemaal hoe de behandelwijze van Wilmar werkt. Ik weet alleen dat het vertrouwd en goed voelt. De behandelingen tot nu toe hebben me meer inzicht gegeven in mezelf, hoe ik in de wereld sta en waar belemmeringen zitten die zich fysiek vertalen. Ik voel dat ik meer in mijn lichaam kom, dat er meer ruimte voor het hart ontstaat en zo meer balans tussen hoofd, hart en lichaam. Ik realiseer me dat ik de mezelf en de wereld om mij heen niet louter cognitief kan begrijpen. Mijn behandelingen zijn onderdeel van een proces om meer contact te maken met mijn diepere zelf, interne (fysieke) blokkades op te lossen, me meer over te geven aan het leven (in plaats van alles te willen begrijpen en controleren) en zo vrijer, sterker en met meer vertrouwen in het leven te staan. Ik heb het gevoel dat Wilmar me ziet zoals ik ben en, vanuit een zuivere, dienende, ondersteunende houding. Hij werkt met wat is, wat zich aandient, enkel begeleiden dat wat zich natuurlijk wil manifesteren. Dat voelt erg prettig.

Samantha
Ik ervaar Wilmar als een fijn, warm persoon die het beste met je voor heeft. Hij is betrokken en staat naast je in moeilijke tijden. Zijn behandelingen zie ik als volgt: hij creeert ruimte zodat ik die ruimte kan ervaren om een volgende stap te zetten. Hoe hij dit precies doet weet ik niet, het zit op een ander vlak dan ik kan uitleggen, maar hij lijkt precies aan te voelen wat er speelt en wat je nodig hebt. Na een behandeling voelt het alsof er iets gebeurt is, ik ervaar ruimte, of een last die van mijn schouders gevallen is, en ik ben altijd extreem relaxed, alsof je uren achter elkaar gemediteerd hebt.
Ik durfde hem te geloven dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen, dat hij bepaalde stukken energetisch kan oppakken en omzetten en daarmee mij helpt om verder te komen.

Praktijkvoorbeeld

Vrouw 40 jaar, na traumatische ervaring 12 jaar geleden last van manische depressie. Na 5 sessies: voelt zich veel evenwichtiger en is ontspannen en vrolijk. Haar omgeving kan het verschil duidelijk merken.

Praktijkvoorbeeld

Man 49 jaar, ervaart grote emotionele druk vanuit gezin en werksituatie en heeft gevoel dat de druk hem soms te veel wordt. Na 5 sessies: is veel meer ontspannen, kan dingen loslaten, kan conflicten beter hanteren.

Praktijkvoorbeeld

Meisje 14 jaar, sinds 2 jaar depressief met dwangneurotisch gedrag. Na 5 sessies depressie en dwangneurotisch gedrag volledig verdwenen. Moeder was zeer aangenaam verrast. Depressie en dwangneurotisch gedrag is sindsdien weggebleven.